Afname toelatingen schuldsanering

Het aantal personen dat vorig jaar toegelaten is tot de schuldsanering, is gedaald met zo’n 7% ten opzichte van een jaar eerder. Het aantal mensen dat in 2012 uiteindelijk is toegelaten kwam daarmee op 13.800. Deze lichte daling kwam na twee jaar van stijgende aantallen, aldus het CBS. De daling is gezien het stijgende aantal werklozen, verrassend te noemen. Bovendien is ook het aantal faillissementen het afgelopen jaar gegroeid en zijn de huizenprijzen gedaald in het voorgaande jaar. Hierdoor zijn er juist meer mensen in financiële problemen geraakt.

 

De dalende aantal personen in de schuldsanering is echter vooral te wijten aan een strenger toelatingsbeleid voor schuldsanering. Mensen kunnen niet zomaar in de schuldsanering komen, zodra zij een periode de rekeningen niet kunnen betalen. Een andere reden zou kunnen zijn dat mensen voorzichtiger met geld omgaan en daardoor minder snel schulden opbouwen. Het afgelopen jaar zijn er door de rechter 2.400 zelfstandige ondernemers en 11.300 privépersonen toegelaten tot het schuldsaneringstraject van de overheid.

 

Wanneer u niet wordt toegelaten tot een schuldsaneringstraject, kunt u contact opnemen met ons. Wij kunnen er samen met u voor zorgen dat uw schulden snel afnemen.