Amsterdam meest succesvol in schuldhulp

De gemeente Amsterdam slaagde er vorig jaar in om met zo’n 850 gezinnen met grote schulden een doeltreffende regeling te treffen. In Amsterdam is dankzij deze regeling het aantal mensen met schulden met 30% afgenomen ten opzichte van een jaar eerder. Met dit percentage loopt de gemeente Amsterdam voorop in vergelijking met andere gemeentes in Nederland.

Aanpak verder aanscherpen

Het aantal gezinnen dat op dit moment gebruik maakt van schuldhulpverlening staat nu op zo’n 15.500. Daarnaast heeft meer dan één op de drie huishoudens moeite om financieel rond te komen. Het gemeentelijke bestuur verwacht echter dat de groep met financiële problemen groter wordt de komende periode. Om die reden gaat de Nederlandse hoofdstad zijn aanpak verder aanscherpen. De schuldsanering voor de Amsterdammers wordt geregeld via de gemeentelijke kredietbank. Een schuldhulpverleningstraject duurt met deze regeling 80 dagen. Voor dit traject worden er duidelijke afspraken gemaakt met de schuldeisende partijen, zodat er wordt voorkomen dat er in een korte tijd weer schulden opgebouwd worden.